نحوه عملکرد اسپرینکلر
با توجه به اینکه اسپرینکلرها با شیوه های مختلف در برابر آتش سوزی عمل میکنند. اما عملکرد آن با افزایش حرارت در فضاهای نصب شده روی سیستم شیشه جیوه تأثیر گذاشته و پس از شکسته شدن آن مسیر آب به سمت اسپرینکلر حرکت کرده و با پاشش هایی که انجام میشود از توسعه آتش سوزی در آن فضا جلوگیری به عمل میآید.
دمای تعریف شده در اسپرینکلر
با توجه به دمای تعریف شده در ذیل اندازه قطر لوله ها نیز در دو نوع واکنش سریع و واکنش استاندارد برای تمامی مدل های آن تعریف شده است.
بنفش ۱۸۲ درجه
آبی ۱۴۱ درجه
سبز ۹۳ درجه
زرد ۷۰ درجه
قرمز ۶۸ درجه
نارنجی ۵۷ درجه
تعریف نوع عملکرد اسپرینکلرها
سیستم تر:
این سیستم با قرار گرفتن فشار آب در قسمت پشت اسپرینکلر که بصورت آماده پس از شکستن شیشه جیوه ای آب به بیرون از سیستم تاسیسات آب تحت فشار روانه شده و بصورت پاشش کاربرد خود را اجرا مینماید که این سیستم بیشتر در اداره جات و مکان های که عمومی هستند استفاده میشود.
سیستم سیلابی:
این سیستم با دستور سیستم اطفاء حریق، آب را در مسیر باریک شیر بسته نگه میدارد و در زمان عملکرد ( آتش سوزی ) به سیستم اسپرینکلر سیلابی فرمان داده و تمام آب فشان ها فعال میشوند.
سیستم خشک:
در این سیستم مسیر آب اطفاء توسط گاز نیتروژن و فشار هوا بسته شده و در زمان آتش سوزی پس از شکسته شدن شیشه اسپرینکلر آب به سمت بیرون پاشش میشود و لازم به توضیح است که در جاهایی که فشار آب برای اجرای سیستم خشک ضعیف باشد یک پمپ کمکی نصب میشود.
سیستم پیش عملگر:
در این سیستم با شباهت به سیستم خشک که فقط در زمان آتش سوزی اسپرینکلرها به صورت دستی فعال میشود این سیستم بیشتر در فضاهایی که وسایل برقی نصب شده است اجرا میشود تا با کنترل آن منجر به برق گرفتگی نشود.
مدل های اسپرینکلر:
اسپرینکلر ها با نوع بالا زن، پایین زن و دیواری طراحی و تولید میشود که با توجه به فضاهای تعریف شده کارایی دارند.